14 maj 2007

Jubileum


Jag gillar egentligen inte långsiktiga projekt, men av någon anledning startade jag ändå ett för ett år sedan. Insåg nyligen att om det ska bli ett överkast måste jag ha typ 700 rutor. Det känns lite jobbigt. Framför allt känns det jobbigt att jag måste virka ihop alla om 6 år eller så. Det får nog bli en mindre filt.

13 kommentarer:

 1. Oh vilken underbar blogg. Vilka fantastiska grejor du gör. Jag ÄLSKAR katten och dina converse. Wow! Önskar så att jag kunde virka men jag är helt hopplös. Lyckas aldrig hålla reda på maskorna utan antingen krymper det eller ökar....Har haft komplex över virkning sedan skolslöjden där min grytlapp givetvis blev sned. Går det att lära gamla hundar att sitta tro? Något tips? Eller boktips med enkla steg för steg? Vill ju ha en katt jag oxå! Vill gärna länka dig till min blogg som heter Handmade. Är det OK med dig?

  SvaraRadera
 2. Jösses! 700 rutor ...du är inte dålig du!!!

  SvaraRadera
 3. Jeanette: Vad kul att du hittat hit! Självklart får du länka till mig. Tack, tack! Jag lärde mig virka när jag var liten och vet inte hur det är på bokfronten. Här finns om inte annat en liten virkskola: http://www.garnstudio.com/lang/
  se/skole/hekle_index.php
  Annars är det väl bara att öva och öva och räkna och räkna...

  SvaraRadera
 4. Clara: Förmodligen kommer det sluta med att jag inte orkar längre och gör en kudde istället :) Jag gillar när man ser snabbt resultat och när saker blir färdiga.

  SvaraRadera
 5. Vänta bara, det är snart vinter och influensatider igen och då blir det massor av rutor virkade...

  Kul bild!

  SvaraRadera
 6. men tänk vad fint det kommer bli när du är klar och vad stolt du kommer vara över dig själv. Jag håller mig till att virka dockor men skulle vilja ha tålamod att göra ett helt överkast. Jag får väll börja jag också...

  SvaraRadera
 7. Det blir ju jättefint, så virka på, du....!
  Du behöver ju inte bli klar "idag"!!!

  SvaraRadera
 8. Tack för er support. Men jag VILL blir klar IDAG!

  SvaraRadera
 9. Jag började virka på en filt av mormorsrutor förra året men tappade orken alldeles efter 12 rutor. Det fick bli en söt väska istället :D Det bästa med mormorsrutor är att man kan göra så mycket av dom.
  Jag är en färsking här i bloggosfären och idag snublade jag över din blogg. Och vilken fantastisk blogg det är! :)
  Jag kommer definitivt tillbaka och kollar vad du pysslar med.

  SvaraRadera
 10. Bara såå härligt att virka mormorsrutor! och vad glad jag blev när jag fann din virkblogg :-)

  SvaraRadera
 11. 700 rutor, oj.. ja det kanske man skall virka en ruta då man får restgarn över då och då. Som du säger så tar det nog bra många år innan den blir klar!

  SvaraRadera
 12. Hahhaha!!jag fick oxå den strålande ide´n att virka mormorsrutor,men började med en filt först ,för det kommer att bli ett låååångt projekt!!Vad har du fått fatt på mönster o sånt till virkade djuren,inte de små,förstod att du e så duktig att improvisera de så braaa..sj har jag bara mönster på en tax,hihihi...

  SvaraRadera
 13. Pixi: Tack! Jag har bara det här mönstret till katterna: http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html Annars är det imrovisation som gäller :)

  SvaraRadera