10 oktober 2008

Husmodern


Räddningen för icke så matlagningsintresserade föräldrar: Mosböckerna av Johanna Westman. Första mosboken är en pekbok med tecknad mat. Andra mosboken är en kokbok. Så pedagogiskt och fint, till och med jag blir lite inspirerad i köket. Idag har jag lagat 7 portioner rotsaksgryta med äpple, 6 portioner wallenbergmos och 9 portioner laxgryta. Det blir 22 måltider till Ivar, det.

Today I made 22 portions of food for Ivar, from his own cookbook.

7 kommentarer:

 1. vilken fin blogg du har! jättefin :)

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Jag var också en sån där superpräktig morsa och lagade egen mat till min två när de var bäbisar (jag gör det iofs ännu;). Liite provocerande för andra och mycket skönt för ens eget samvete att veta precis vad ens barn får i sig.

  SvaraRadera
 3. ohoj jag kanske kunde köpa de där böckerna men jag tvivlar på att det hjälper, inte så kul när Lingontå bara äter typ en tesked av det man lagat. Fast ändå jag skulle gärna laga lite mer till henne, fast jag har ingen frys. Synd vi inte kunde komma till er på lunch:)

  SvaraRadera
 4. You are a very good and wise mother...Ivar will love you for this cooking ;)

  SvaraRadera
 5. sara: Ja, kanske Lingontå skulle gilla mitt laxmos, Ivar gjorde det inte... och här har jag stått och kokat ihop nio stora portioner! Nej, men du får köpa en frys och en massa istärningsfack, så kan du göra små miniportioner.

  SvaraRadera
 6. halloj!
  jag satt själv och bläddra i andra mosboken igår. nu har du inspirerat mig att inte bara titta och läsa utan även laga! min lilla Elmer, 5,5 månader tycker om mat och jag tycker om att laga den till honom, men e lite för lat att komma igång ibland...
  fin blogg du har, tack för det!
  allt gott!
  Sofie från Vasa, Finland

  SvaraRadera