08 augusti 2009

Mer PixiJag måste visa de här Pixiböckerna också. Det är Joels, han föddes på 70-talet och bodde under sina första levnadsår i kollektiv på landet. Där fick han läsa dessa stimulerande böcker och se så pittoreskt och mysigt det ser ut, exempelvis på den nedersta bilden med gungbrädan :)

More books, those are from the 70's.

12 kommentarer:

 1. Va härligt 70-taligt. Undra hur många olika pix böcker det finns egentligen?

  SvaraRadera
 2. Härligt att hitta igen gamla godbitar. Förresten så blir jag alltid inspirerad av din blogg, fantastisk fin och dina virkverk är ju outstanding!

  SvaraRadera
 3. Ljuva 70-tal! Det var tider det...
  Vi hade en kasse med Pixiböckerna när våra "hönor" var små. En härlig skatt att dyka ner i där favvisarna blev totalt sönderlästa.

  SvaraRadera
 4. Det var inte plats för mycket fantasi där inte!Jag jobbade som ungdomsledare/sagoberättare på ett bibliotek på slutet av 70-talet, och jag minns titlar som "Så var det när Petras föräldrar skildes" och "Så var det när Olas farfar dog"...Jag använde en hel del böcker från min egen barndom till de sagotörstande små barnen!

  SvaraRadera
 5. Den där boken tycker jag mig minnas nu när jag ser den, kul! Här hemma har vi också plockat fram PIXI-böcker, både gamla och nya, det finns många fina.

  SvaraRadera
 6. Hej Annika.
  Jag är en av de där osynliga läsare som gillar dina inlägg, dina foton och dina virkgrejer, utan att säga så mycket mer om saken. Kanske för att jag inte har något eget google-konto/är bloggare själv.

  Jag är precis på väg att beställa flygbiljetter till Trapani och boende på Favignana och har några små funderingar. Om ert boende i den där lägenheten etc. Jag fick inspirationen från din blog, faktiskt. Ryan har rea tills i morgon midnatt så det är lite bråttom. Om du läser detta kan du maila till marie.svard@home.se

  Tusen tack på förhand, Marie

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken härlig blogg, roligt att hitta hit.
  /Petra (som precis har upptäckt hur roligt det är att blogga)

  SvaraRadera
 8. Tack alla som skriver saker! Jag är inte alltid så bra på att göra detsamma, men jag tittar in till er alla som har bloggar och jag uppskattar massor att ni kommenterar!

  SvaraRadera
 9. tårarna nästan strilar ner för kinderna när jag ser den översta boken vad ska vi leka sånna minnen den ger (har tyvärr inte kvar den i min pixisamling, var kan den vara undrar jag) Tack för att du fick mig att minnas en stund!

  SvaraRadera
 10. Hejsa
  Nej hvor er det sjovt. Præcis de to første pixi-bøger du viser frem, havde jeg også som barn. Må hjem til min mor og lede, de er på dansk. Hun har gemt dem og min søn synes også de er sjove at kigge i, når vi er på besøg hos mormor.
  Hvordan laver du de fine hæklede dyr?
  Kærlig hilsen Mia (Danmark)

  SvaraRadera
 11. Kul att ni minns dem!

  Mia: vilka storsäljare det måste ha varit, översatta till flera språk... Mina hæklede dyr kommer förhoppningsvis som bok framöver, så då får du lära dig hur man gör dem :)

  SvaraRadera
 12. Vad jag gillar din blogg! Jag har inte hunnit sitta och kolla alla bloggar jag vill kolla, nu i sena lördagsnatten hamnade jag på din för första gången på länge och åh.. den är så fin.

  SvaraRadera