07 augusti 2009

Pixi
Några av mina och Joels pixiböcker. Många fina klassiker, mer eller mindre politiskt korrekta...

Some mini books from my childhood.

10 kommentarer:

 1. Nu blir jag helt sentimental, kom inte ihåg att jag minns!

  SvaraRadera
 2. Pixi är ju fantastiska! jag har en hel trave, bla Min cykelbok

  SvaraRadera
 3. Jag har på ett ungefär samma samling. Vi har upptäckt att många böcker där öl och pipa förekommer är översatta från danska... Samband? Vi drar inga förhastade slutsatser, men så är det! Och just den där om farfar har vi läst tusen gånger för dottern. Hon har en förmåga att välja de tristaste böckerna som favoriter...

  SvaraRadera
 4. Længe leve PIXI! Jeg har også gemt mange af mine pixi-bøger og ELSKER at læse dem for mine børn, netop pga 1970'er moralerne. Sidst vi var i DK købte jeg "Den store Thomas Winding bog" (Thomas Winding: elsket dansk børnebogsforfatter og børnetv-mand, som desværre døde alt for tidligt), og deri er der mange morsomme fortællingerne, som også er helt anderledes end nutidens børnefortællinger. God weekend og læselyst! :)

  SvaraRadera
 5. Kul att ni gillar lite nostalgi. Och Nikka, det var ju intressant, tror inte det är någon slump det här med danskarna, dom röker ju som galningar överallt :)

  SvaraRadera
 6. Håller med om PIXI, gillar o är också uppvuxen med dem, dock inte nån av dessa vad jag minns, men en del andra kan verkligen väcka minnen och känslor och associationer...!

  SvaraRadera
 7. Härligt! Och skönt att allt inte va så himla politiskt korrekt hela tiden. Jag tycker det har blivit folk av min generation ändå... ;)

  Nu vill jag också leta fram mina Pixi!

  SvaraRadera
 8. Fina! Vi samlar också. :) Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 9. Jag är född på 50-talet men jag minns dom här böckerna ändå. Det fanns alltid en massa barn i vår familj så barnböcker, barnprogram på TV och annat som var riktat till barn var alltid aktuellt i min familj.

  SvaraRadera
 10. vad skoj att se böcker man inte sett på 35 år!
  och någonstans i minnet, längst bak finns dom kvar. och poppar upp när man ser dom.
  hjärnan är otrolig!
  fin blogg förresten. kommer tillbaka snart!

  SvaraRadera