22 maj 2010

Kina del 8 – Shanghai Expo

Efter ett par dagar i Hangzhou (där tog vi visst inte så mycket roliga bilder) var det dags för resans sista anhalt: Shanghai. Eftersom vi varit där förut brydde vi oss inte om att turista något i staden för övrigt, utan satsade bara på världsutställningen. Den är stor. På tre dagar hann vi se ganska mycket av den i alla fall och blev lite lagom mätta på det hela. Till många av de populäraste paviljongerna var det kö, vissa flera timmar långa, men det visade sig vara en riktig vinstlott att ha barnvagn med sig. Då fick man nämligen gå in genom VIP-ingången i många hus och bara glida förbi hela kön. Mycket lyxigt – det är ju inte varje dag man känner sig så VIP när man kommer med barnvagn i stora folksamlingar.

5 kommentarer:

 1. Wow! Dit vill jag också åka.^^

  SvaraRadera
 2. Hade en kompis som just varit där o den kinesiska Guiden hade sagt "and this is the Swdish Crown Prinsess Victoria Karlsson"
  http://knivlisa.blogg.se/2010/may/utkast-maj-12-2010.html

  SvaraRadera
 3. Sofie: Läste det nu. Roligt :D

  SvaraRadera
 4. Bra tips på att resa med barn, många av dem är ju gångbara vart än man åker. Den där jättebebisen var ju lite creepy, till vilken paviljong hörde den?

  SvaraRadera
 5. Sisters in Yarn: Det var Spaniens och ja, den var väldigt läskig. Helt plötsligt när man svängde runt ett hörn satt den bara där och rörde dessutom på huvudet, ögonen och munnen. Rena turen att man inte fick mardrömmar efteråt.

  SvaraRadera