15 oktober 2010

Äntligen äppelmos


Dagen efter att jag på jobbet uttryckt min entusiasm över Neas äppelmosburkar (inspirerade av mina lingonburkar) kom min snälla skrivbordsgranne med en kasse äpplen till mig från sin trädgård! Perfekt, då fick man en anledning att virka igen. Den här burken ska jag ge bort ikväll.

Ökenbio har också gjort en variant av burklock. Och sticka virka pyssla har gjort en tax ur boken.

M magasin lottar ut fem ex av min bok!

22 kommentarer:

 1. Ja, så fin er den :-) Og indholdet ser også lækkert id!

  SvaraRadera
 2. Åh! Den var nydelig fin! Og en genial idé, og perfekt "innpakning" på et gave-glass:-) Denne skal jeg huske. Du har alltid så mange gode ideer:-)

  SvaraRadera
 3. so yummy, i love it! congrats!

  SvaraRadera
 4. Gud vilken gullig mos-burk - ser ut som att burken har en liten basker på sig!

  SvaraRadera
 5. Härligt att få en påse med äpplen. Burkarna blir så söta med "hatten" på!
  Maria

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Fin presentidé!

  Jag har gjort en minirobot efter ditt roliga mönster. Tack för att du la ut det. http://skaparstigen.blogspot.com/2010/10/nar-e-fyllde-tre.html

  SvaraRadera
 8. Åh.. nu är din bok beställd och på väg! *längtar*

  SvaraRadera
 9. Great idea! Beatiful and sweet! I love it!

  SvaraRadera
 10. Det var helt klart den sötaste äppelmosburken jag har sett :-)!

  SvaraRadera
 11. Det er en rigtig fin lille gaveide:) Tak for den.

  SvaraRadera
 12. Ååh, vad roligt! Och vad fina de blev. Jag kommer att få göra mer äppelmos verkar det som, mina blev populära. :)

  SvaraRadera
 13. Nämen åh vilka fina burkar! Jag jar inte virkat sedan jag var 7 år men efter att ha läst din blogg gick jag igår och köpte mig virknål, bok och garn! Jag började med hättan men jag tänkte höra hur du gjorde det lilla skaftet. haha kanske det mest basic, men jag är lite kluven till hur jag ska göra det.

  Ha det toppen och tack för en helt fantastisk bok. Längtar tills jag är varm i kläderna och kan göra en robot, prinsessan, renen och en gullvad!

  SvaraRadera
 14. Lina: Vad roligt att du blivit inspirerad! :) Skaftet kan du göra genom att virka en rad luftmaskor, så långt som du vill ha och sedan virkar du smygmaskor i dem.

  SvaraRadera
 15. Nej, hvor er den sød den hæklede burkar.

  SvaraRadera
 16. For en kul idé! Jeg må innrømme at jeg ikke liker eplemos, men jeg er stortilhenger av jordbær:) Dette må jeg prøve en dag:)

  SvaraRadera
 17. Det här är verkligen hur fint som helst! Jag är helt grön på att virka och kan bara grunderna i sticknign men fick såna pensionärscravings här för nån vecka sen att jag dök rätt in i sporten med hull och hår och nu har jag svårt att komma ur den. Efter två halsdukar och några mormorsrutor virkade jag igår min första Barbapappa och jag tror bestämt de här underbara lockprydnaderna hamnar högt på att-göra-listan. Åh så kul att hitta din blogg! Är hemskt nyfiken på boken också.

  SvaraRadera
 18. Hej hej! Vilken fantastisk liten hätta. Försöker nu själv brodera en efter ditt lingonrecept : ) men visst had du gjort det här bladet större och spetsigare? Har du ngt tips till mig hur jag ska kunna forma om bladet så att man får det större och lika spetsigt?

  TACK FÖR EN FANTASTISK BLOGG

  //Sanna

  SvaraRadera
 19. Tack för alla era positiva kommentarer!

  Sanna: Ja, bladet är lite större och spetsigare än lingonbladet. Lägg upp några luftmaskor extra och i ena änden av bladet kan du virka stolpar istället för fasta maskor, så blir det bredare där.

  SvaraRadera