28 augusti 2011

Hamstring

Svamputflykter i Stockholm brukar inte vara så kul. Alltid nån som har varit där före. Men nu har vi hittat en väldigt hemlig skog, som igår gav oss ett helt köksbord av svamp.

Likt en liten ekorrfamilj har vi den här sommaren kilat omkring och samlat på oss inför vintern. Massor av kantareller i frysen och torkad karljohan i burk. Av körsbären har vi gjort marmelad med choklad, marmelad med sprit, vin står på jäsning och återstår att fixa gör likör och cocktailbär. Hallonen har vi mixat och lagt i frysen. Lingonen har blivit vanlig sylt, sylt med riven ingefära i, samt rårörd lingonsaft (mycket god). En burk vinbärsmarmelad gav busken på uteplatsen också. Men nej, jag kommer inte att virka hättor till allt :)

5 kommentarer:

 1. Å, det är härligt, det där hamstrandet! Och den här svampsäsongen verkar ju bli något utöver det vanliga, bara att gå ut i skogen och hämta korgarna fulla.

  SvaraRadera
 2. Hej! Här kommer en viktig anteckning
  För det gäller att vara ute i god tid!!!
  Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i
  HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD (vi har nämligen en lika stor källare och övervåning), vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!!
  Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! www.levvackert.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Vilka fina karl-johan knubbisar ni har hittat, det hör inte till vanligheterna att man springer på dom. Hamstring är härligt, här är det äpplen som behöver tas om hand och varje år plockar vi mer trattisar än vad som går att äta upp, men det är ju så kul att plocka.

  SvaraRadera
 4. Hejsan, Jag har gjort om ditt husvagnsmönster till en folkabuss. Titta gärna in på min blogg och se den..
  http://stinabirgitta.wordpress.com/2011/08/31/folkabuss/

  SvaraRadera
 5. Oj det var inte lite svamp och fina Karl-johan du hittat. Massa svamp i skogarna här också men passa på att virka några ur din bok ändå att ta med till jobbet på måndag:)
  Gillar verkligen din lösning att bryta varvet med dubbla maskor och sen indrag på den stora kantarellen!

  SvaraRadera