03 september 2011

Kalas

Idag har Ivar varit på kalas. Hoppas att födelsedagsbarnet blev glad för lite fika i present. Beskrivning till asken hittade jag här. Den blev ganska sladdrig med presentpapper, men man tager vad man haver.

Virkat ur min bok: svampar hos Mary och stinabirgitta har gjort om husvagnsmönstret till en folkabuss.

11 kommentarer:

 1. Hej!
  vilka ljuvliga små bakelser, underbar present!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin present! Den skulle i alla fall jag blivit superglad för :)
  Kul idé med en egengjord ask!
  Kram Josefine
  I min kakburk (http://iminkakburk.blogspot.com)

  SvaraRadera
 3. Åå, så sugen jag blir på att virka mera fikabröd :) Det blir jag alltid när jag ser sånt! Såklart att mottagaren blev glad.
  Använder du Gjestal sport? Det gör jag när jag virka tåror o sånt. Sån fin lyster i det, och lagom tunnt är det oxå.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken jättefin present! Hur fina som helst de där små bakverken.

  SvaraRadera
 5. Tack alla!

  Anna: Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är för garn, lite blandade gamla rester bara. Gjestal sport kände jag inte till, ska jag kolla upp.

  SvaraRadera
 6. Hej Annika.Jag har nyss köpt din bok och den är ju helt fantastisk. Jätteroliga mönster. Dock har jag fastnat när jag skall göra rosen till lilla marsipanbakelsen.Förstår inte riktigt hur jag skall göra. Kan du hjälpa mig?
  MVH Maria Blomkvist

  SvaraRadera
 7. Maria: Tack! Ska försöka förklara: Lägg upp 16 lm. I 3:e lm fr nålen virkar du 1 stolpe, därefter 1 stolpe i var och en av de två följande maskorna. I nästa maska virkar du 2 stolpar i samma. Därefter 1 hst i var och en av de fyra följande maskorna. I nästa virkar du 2 hst i samma. Gör sedan samma sak med fm. Det blir alltså en remsa som du rullar ihop. Hoppas att detta var lite tydligare, fast det låter lite invecklat :)

  SvaraRadera