06 maj 2012

Farväl, Soffan!

2006 flyttade vi till vår lägenhet. Vi hade ingen soffa, men en bekant erbjöd oss att ta denna gamla sittmöbel som stod i hennes förråd. Vi kikade på den och tyckte den såg för anskrämlig ut, men tänkte att den är väl bättre än ingenting, vi kunde väl ha denna brun-orange-murriga möbel hemma några veckor tills vi hunnit skaffat en ny.

Ja och nu sex år och två barn senare tänkte vi att vi skulle komma till skott. Men faktum är att vi har gillat denna soffa väldigt mycket. Något hände då den hamnade i vårt vardagsrum, framför den grågröna väggen. Den trivdes så bra.

Men nu är det dags för soffan att ge sig ut på nya äventyr. Och här ska ni få höra – den ska flytta till Chile! Vi skänkte bort den på Blocket och först till kvarn var ett chilenskt par, bosatta i Sverige men på väg att flytta hem igen med hela sitt bohag. De hade plats över i containern och således kommer vår soffa nu få ett nytt hem i en sommarstuga i Chile. Kanske så otippat som det kunde bli.

7 kommentarer:

 1. Den flyttar alltså söderut på ålderns höst, låter trevligt.

  SvaraRadera
 2. Javisst! Chile är det nya Spanien.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att läsa om er soffa som ska vandra vidare :)

  SvaraRadera
 4. skoj med glassig pension för ´na! gillar att den ät rutig, ser lite ut som en 60-tals kostym...tänk don draper i sofform

  SvaraRadera
 5. Vad häftigt! Kul när man vet var sakena hamnar och att de kommer att användas vidare. Jag sålde en lååång mjukisorm på min blogg (pengarna gick till barncancerfonden), och den hamnade i malmö. Jag skall själv åka ner med den dit, skall bli kul att se vart den skall "bo" någonstans. Du måste be dem skicka ett foto på soffan i sitt nya hem sen :-D

  SvaraRadera
 6. haha, tror att samma familj hämtade mitt gamla kök :) Skulle dom bygga ett ekohem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad lustigt i så fall! Det sa dom inget om, bara att den skulle till deras sommarstuga...

   Radera